TRENDOVI BOJE INSPIRACIJE HARMONIJA | 2022-06-13 12:38:14

Harmonija & Ravnoteža - boja 2022. godine

U životu težimo harmoniji i ravnoteži. Ovo se odnosi na naše vrednosti, porodicu, posao i ishranu, kao i na arhitekturu i dizajn enterijera. Na ovo upućuje ZANZIBAR 6, boja 2022. godine, iz palete Harmonija & Ravnoteža.

Ideja održivosti u arhitekturi je sastavni deo održive gradnje. Njihovi glavni ciljevi su zadovoljenje društvenih potreba, održavanje tržišne konkurentnosti i pozitivan uticaj na životnu sredinu. Ideali palete Harmonija & Ravnoteža takođe su deo Ceresit palete boja Colours of Nature, iz koje je izabrana boja 2022. godine.

Detaljnije o boji 2022. godine

ZANZIBAR 6 je svestrana, neutralna boja koja se može koristiti skoro bilo gde i bilo kada. Odgovara svakom arhitektonskom stilu i može se uspešno kombinovati sa većinom drugih boja u Ceresit paleti boja Colours of Nature. Služiće kao savršena pozadina ili upotpuniti sve građevinske materijale namenjene za fasade, kao što su cigla, drvo ili lim. I ovo je samo početak njene prednosti!

Elegantne kombinacije

ZANZIBAR 6 je bezvremenska boja koja odgovara praktično svim stilovima. Ona će odgovarati savremenoj, modernoj, minimalističkoj arhitekturi, kao i klasičnijim, tradicionalnim objektima. Odličan je izbor kako za novoprojektovane objekte tako i za osvežavanje fasada starih objekata. Takođe se dobro uklapa u aranžmane koji su bliski prirodi, ekološki, poput skandinavskog stila. Boja 2022. godine je svetla i delikatna, pa se stoga slaže sa skoro svim ostalim bojama iz Harmonija & Ravnoteža palete. Može se koristiti kao pozadina za smele, jake i kontrastne boje kao što je ASTURIA 5, ili istaknuti dubljim, tamnijim ili zasićenijim nijansama kao što je COLORADO 6.

Sa tehničke strane

Boja 2022. godine ima dobre tehničke karakteristike. HBW vrednost refleksije svetlosti, koja pokazuje koji procenat sunčevih zraka se reflektuje od malterisane površine, iznosi čak 75% za ZANZIBAR 6 boju.

Jednako važan indikator je TSR, koji ukazuje na refleksiju ukupne sunčeve energije, odnosno količinu sunčevog zračenja (odnosi se na svetlosne talase i u ultraljubičastom, vidljivom i infracrvenom opsegu). U ovom slučaju, takođe je visoka i iznosi 72%. Vredi zapamtiti da se, kako bi se obezbedila dugotrajna trajnost fasade i sprečilo prekomerno zagrevanje površine, preporučuje upotreba maltera i boja sa HBW ≥ 20 i TSR ≥ 20.

Otkrijte odgovarajuće boje

 

 

 

PROČITAJTE I OVO
1/1